Shipping policy

1. Maksutavat
Verkkokaupassamme voitte maksaa seuraavien pankkien maksupainikkeilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken ja Ålandsbanken. Luotto- ja pankkikorteista meillä käyvät: Visa, Visa Electron, Mastercard, Discover ja American Express. Näiden lisäksi voit käyttää myös Paypal palvelua.

Checkout on sinulle turvallinen maksutapa. Meillä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa. Palvelu on Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämä ja Checkout Finland Oy on osa OP Ryhmää.

Checkout-maksunvälityspalvelu välittää maksusi kauppiaalle. Mikäli tiliotteellasi tai luottokorttilaskullasi näkyy Checkout Finland Oy, olemme välittäneet maksusi.

Verkkokauppa toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Mikäli haluat reklamoida tai palauttaa tuotteen, sinun kannattaa olla yhteydessä suoraan verkkokauppaan, josta tuote on tilattu.


PayPal palvelu toimii myös eli jos haluat maksaa PayPal palvelulla, niin valitse maksutavaksi PayPal. PayPal vastaa näiden luottokorttimaksujen turvallisuudesta.

2. Toimitustavat
Käytämme lähetysten toimittamiseen Suomen Postia ja Suomen postin SmartPost -palvelua. Emme toimita tuotteita postiennakolla. Tuotteet lähetetään tilauksesta katsoen viimeistään seuraavana arkipäivänä. Lähetyksen saavuttua noudettavaksi saat saapumisilmoituksen kotiosoitteeseesi. Tuotteet ovat tämän jälkeen välittömästi noudettavissa lähimmästä postitoimistostanne. Jos tuote mahtuu kirjeeseen, se tulee suoraan kotiinne.

Jos jokin tilauksen tavaroista on loppunut varastostamme tai tilaustuotteen toimitusaika on arvioitua pidempi, olemme sinuun yhteydessä sähköpostin tai puhelimen välityksellä. Yksilölliset tuotteet lähetämme noin 7 työpäivän kuluttua.

Smartpost on Suomen Postin uusi ja kätevä toimitustapa. SmartPost lähetykset toimitetaan asiakasta lähimpään SmartPOST-automaattiin. Asiakkaalle lähetetään sähköpostivahvistus ja lähetystunnus kun tilaus on lähdössä. Lisätietoa toimitustavasta löydätte osoitteesta: http://smartpost.posti.fi. Huom! MATKAPUHELINNUMERO ON PAKOLLINEN TIETO. Asiakas saa saapumisilmoituksen ja avauskoodin tekstiviestinä kun lähetys on noudettavissa. SmartPost toimituksissa kestää 2-3 arkipäivää.

2.1 Toimituskulut
Toimituskulut määräytyvät tuotteen painon ja koon mukaan. Mikäli tilaatte täysihintaisen, ja tarjoustuotteen samassa tilauksessa, veloitamme postikulut lisääntyvän painon vuoksi tarjoustuotteen mukaan. Kuitenkin kaikki yli 100€ tilaukset toimitetaan aina veloituksetta. Kun lisäätte tuotteita ostokoriin, näette oikealla sivupalkissa postikululaskurin toimitustavat -palkin alla.

2.2 Myyntialue / Sales region
Verkkokaupassa myytäviä tuotteita toimitetaan pääsääntöisesti vain Suomen alueelle. Voimme toimittaa myös ulkomaille, jos asiakas on valmis maksamaan korkeammat postikulut.

We send our products mainly inside Finland. We can also send our products abroad, if customer is ready to pay higher postage fee.

2.3 Toimitusaika
Kaikki tilaukset pyritään toimittamaan postiin tilauspäivänä (ennen klo 14.00 tehdyt tilaukset) tai viimeistään seuraavan arkipäivän aikana. Toimitusaikamme on siis 1-3 arkipäivää ja toimittajan varastosta 1-2 viikkoa, eli tuote on parhaimmillan asiakkaalla jo tilauksesta katsottuna seuraavana arkipäivänä. Jos tuotetta ei ole verkkokaupassa niin toimitus kestää noin 1-2viikkoa Huom! Verkkokauppamme poistaa väliaikaisesti loppuneet tuotteet verkkokaupasta automaattisesti, mutta jos jostain syystä jokin tilaamasi tuote on loppu, ilmoitamme tästä välittömästi puhelimitse.

3. Tuotteen palautus
3.1 Reklamaatio

1. Myönnämme tuotteillemme 14 vuorokauden palautusoikeuden. Reklamointiaika alkaa siitä, kun asiakas on noutanut tuotteen postista.

2. Tuotteen tulee olla kuluttajansuojalain 6. luvun mukaisesti palautuskelpoinen. Lain tarkoituksena on antaa kuluttajalle oikeus tutustua tuotteeseen niin kuin se on mahdollista myymälässä. Myönnämme asiakkaalle oikeuden tutustua pakkauksen sisältöön. Tuotepakkauksen avaaminen tulee suorittaa yleistä varovaisuutta noudattaen.
HUOM. Palautusoikeus ei koske tilaus-, alennus- tai yksilöllisiä tuotteita. Omilla silmälasivoimakkuuksilla toimitettavat lasit ovat kaikki yksilöllisiä tuotteita. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön, vahingoittumaton, jälleenmyynti kelpoinen ja alkuperäisessä pakkauksessaan. Palauttaessaan tuotetta on kuluttaja vastuussa toimitusvahingoista. Kuluttajan vastuulla on maksaa palauttamisesta aiheutuvat välittömät kustannukset.

3. Tuotteelle ei myönnetä palautusoikeutta, jos se on erityisesti ostajan toivomuksesta tilattu tehtaalta.

4. Tuotteet tulee pakata huolellisesti. Vähimmäisvaatimuksena vastaavan tasoinen pakkaus, kuin tuotteen ympärillä on ollut toimitettaessa. Emme vastaa epäasianmukaisesti pakattujen palautusten vahingoittumisesta. Maksunpalautukset tehdään sille maksuvälineelle, jolta myös alkuperäinen veloitus on tehty.
HUOM! Asiakas maksaa palautuksesta aiheutuvat postikulut!

5. Emme lunasta postiennakolla lähetettyjä palautuksia.

6. Jos haluat palauttaa tilaamiasi tuotteita, ota yhteyttä ensin asiakaspalveluumme rovaniemi@fennooptiikka.fi , niin annamme tarkemmat ohjeet.

7. Maksunpalautukset tehdään sille maksuvälineelle, jolta myös alkuperäinen veloitus on tehty viimeistään viikon sisällä.

3.2 Toimituksessa rikkoutuneet lähetykset
Valitettavasti posti, huolellisesta pakkaamisesta huolimatta, ei aina onnistu kuljettamaan paketteja ehjänä perille. Tämän takia on hyvä jo lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot paketissa.

Mikäli lähetys on vaurioitunut postin kuljetuksessa, tee vahinkoilmoitus postikonttoriisi niin pian kuin mahdollista. Ota myös yhteys meihin, niin sovimme uuden tuotteen toimituksesta välittömästi.

4. Tilaaminen
Tuotteet tilataan pääsääntöisesti internetin välityksellä osoitteesta www.r-optiikka.fi ostoskorin kautta. Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

4.1 Tilausvahvistus
Lähetämme sähköpostitse tilausvahvistuksen pääsääntöisesti, josta näet:
• viitenumeron
• laskun loppusumman
Sivuillamme olevan käyttäjätilin kautta voit tarkastaa tilauksen sisällön.

4.2 Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. 

Checkout on sinulle turvallinen maksutapa. Meillä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa. Palvelu on Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämä ja Checkout Finland Oy on osa OP Ryhmää.

Checkout-maksunvälityspalvelu välittää maksusi kauppiaalle. Mikäli tiliotteellasi tai luottokorttilaskullasi näkyy Checkout Finland Oy, olemme välittäneet maksusi.

Verkkokauppa toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Mikäli haluat reklamoida tai palauttaa tuotteen, sinun kannattaa olla yhteydessä suoraan verkkokauppaan, josta tuote on tilattu.

Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteellasi maksunsaajana näkyy Checkout Finland Oy, me välitämme maksusi verkkokauppiaalle. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

Maksutoimeksiantopalvelua käyttäessäsi sinua sitoo seuraavat ehdot: Maksutoimeksiantopalvelun ehdot. (english)

Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard - ja American Express -korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa -, MasterCard SecureCode - ja American Express SafeKey -todentamispalvelut. Checkout näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

Pivo

Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla.

MobilePay

Maksuehdot ovat tarjolla MobilePayn sivuilla.

 Siirto

Siirto-maksuihin sovellettavat ehdot:

Lasku- ja osamaksupalvelut

Lasku- ja osamaksupalveluita Checkoutin kautta tarjoavat OP, Collector, Jousto ja AfterPay. Collector tarjoaa lasku- ja osamaksuvaihtoehdon myös yritysasiakkaille.

Luethan vielä rahoitusyhtiökohtaiset tarkemmat ehdot, jotka näet hyväksyessäsi maksun. Kun hyväksyt maksun, hyväksyt samalla rahoitusyhtiön ehdot.

Collector
Jousto
OP Osta laskulla
AfterPay